Det gode liv for fattigrøve- og andre…

Det gode liv for fattigrøve - og andre....

.......en pose lommepsykologi.

Hvad er et godt liv? Og hvornår er man en fattig røv? Det kan diskuteres, og der er sikker lige så mange meninger som individer. Men et godt bud på en gængs definition kan måske være, at man som fattigrøv ikke har råd til det, man gerne vil have - mange gange det som de andre har; af flashende statussymboler. Det kan måske være med til at give en utilfreds følelse af smerte og fornedrelse. 

Jeg har ikke løsningen på det gode liv, men jeg har nogle ideer som jeg ved, har en retning hen imod det - og jeg ved de virker for mig selv, og for mange andre.

Jeg har en lille klinik, hvor jeg udøver terapi og tilbyder forløsende samtaler. Her kommer folk med alle slags udfordringer - store som små, for at låne et par ører og få et lille praj med på vejen. 

På væggen i min lille biks, hænger der et skilt, hvor der står: “Intet kommer så stille som det at miste sig selv”. Og det er lige præcist det de fleste oplever er sket. Pludselig er drømme skrumpet ind - flotte intentioner forsvundet som dug for solen. Det er en sund erkendelse at blive bevidst om, for først da, er der mulighed for atter at grave dem frem i lyset igen. Og det er det, der sker med en forløsende samtale: der kommer pludselig spot på udfordringerne - og mulighed for at genjustere på kompasset.

 

Image

Udover mine forløsende samtaler, der for øvrigt også er til at betale for fattigrøve – med kun en flad plovmand, vil jeg fremadrettet, med jævne mellemrum, beskrive på min hjemmeside: www.mind-change.dk - under ‘Skriblerier’ forslag til, hvordan der kan være håb for fattigrøve og andre, der vil det gode liv. Jeg er ikke et orakel, på ingen måde, men en godt voksen fyr, som efterhånden har et ganske godt og broget tæppe vævet af livserfaringer.

Kærlige hilsner og gode intentioner - Peter.

Del gerne denne artikel på din sociale platform